Puhački orkestar DVD-a ''Vrbovsko''

PROLJETNI KONCERT KLASIČNE GLAZBE

Istkanuta 3

KONCERT ANSAMBLA GLAZBENE STAZE

U Vrbovskom je 21. 3. 2019. na prvi dan proljeća, rođendan našeg velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića, rođendan velikog glazbenika Johanna Sebastiana Bacha te svjetski dan poezije i zaštite šuma, održan koncert klasične glazbe u Domu kulture.

Pred malobrojnom publikom je, što nije neočekivano iznenađenje jer koncerti klasične glazbe u našem hrvatskom društvu su slabo posjećeni i u drugim sredinama, nastupio komorni ansambl GLAZBENE STAZE iz Zagreba. U punih sat vremena naši gosti, vrsni akademski muzičari i pedagozi, su izveli izvrstan koncert na kojem su izveli djela Bacha, Bartoka, Aguila, te domaćih autora Brune Vlaheka i Tomislava Uhlika. Uz djela iz klasične literature domaća publika je imala priliku čuti i nekoliko zanimljivih djela iz područja suvremene glazbe što je za našu malu sredinu, nenaviklu na drugačiji pristup muziciranju i eksperimentiranje sa glazbom, bio izazov koji je ipak naišao na odličan prijem.

Ansambl GLAZBENE STAZE čine: Eda Rimanić- flauta, Franjo Stojaković- klarinet, Eva Mach- violina, Andrija Šimić- violončelo i Iva Ljubičić Lukić- klavir. Sve su to redom akademski muzičari, obrazovani u Hrvatskoj i na glazbenim učilištima diljem Europe, više puta nagrađivani na različitim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Gostovanja su ostvarili u mnogim hrvatskim gradovima, među kojima je sada i naše malo mjesto, a redovito djeluju u Zagrebu u sklopu vlastitog Ciklusa u Maloj dvorani Lisinski.

Bila je ovo sjajna prilika čuti tako vrsne glazbenike u svojoj sredini, pa neka svima koji nisu došli na ovaj koncert, a takvih je mnogo, bude žao osobito jer je ulaz bio besplatan. No, svi će dobiti novu priliku već u lipnju! Ovaj koncert je bio tek prvi koncert u nizu kulturnog programa pod nazivom Koncertni ciklus ”4 godišnja doba” koji je osmislio Puhački orkestar DVD-a ”Vrbovsko” u suradnji sa ansamblima iz Hrvatske. Cilj koncertnog ciklusa je početkom ili uoči početka novog godišnjeg doba organizirati koncert klasične glazbe u svrhu podizanja kulturne svijesti i kvalitete kulturnih sadržaja na godišnjoj razini. Uz ovaj koncert planirani su koncerti u lipnju- ansambl LE TRIO, rujnu- ansambl TRIO OSOR i u prosincu- gosti iznenađenja na tradicionalnom blagdanskom koncertu našeg orkestra.

Pokrovitelji koncerta su bili Ministarstvo kulture RH, Grad Vrbovsko i Puhački orkestar DVD-a ”Vrbovsko”. Svim pokroviteljima hvala na pruženoj potpori, hvala publici koja svojim dolascima daje smisao održavanju ovakvih programa, a posebno hvala portalu Gorske novosti koji je besplatno promovirao ovaj program kroz najavu događanja.

Povezani članci

BUNDEVIJADA 2015.

Početkom listopada održana je tradicionalna manifestacija zdrave hrane ”BUNDEVIJADA 2015.” u organizaciji Turističke zajednice...

GORANOVO PROLJEĆE 2015.

13. lipnja 2015. nastupili smo u Lukovdolu na zatvaranju književne manifestacije ”Goranovo proljeće 2015.”...

CVJETNI KORZO 2015.

U Gomirju smo nastupili 13. lipnja 2015. na tradicionalnom Cvjetnom korzu kojeg organizira Mjesni...

DAN ŽUPE VRBOVSKO

Na blagdan sv. Ivana Nepomuka sudjelovali smo na proslavi Dana župe Vrbovsko. Sv. Ivan...

SVI SVETI 2013.

Za blagdan Svih svetih 01. 11. 2013. orkestar je na mjesnim grobljima održao prigodan...

Komentiraj

Odgovori

Your email address will not be published.
Top