Orkestar danas

Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovan je 1910. i od tada kontinuirano djeluje kao kulturna sekcija društva. Uz orkestar iz Raba jedina smo vatrogasna glazba u Primorsko- goranskoj županiji. Sjedište orkestra je u Vrbovskom.

Njegujemo tradiciju sviranja puhačkih glazbala i duh ”limene” glazbe kroz više od 100 godina Uz domaći crkveni zbor imamo najduži vijek trajanja i jedan smo od glavnih nositelja glazbene kulture grada Vrbovsko. Orkestar izvodi sve stilove glazbe (koračnice, valcere, polke, rock, pop, filmsku glazbu, …)

Orkestar ima 30 članova. Članovi su amateri, većinom mladi. Razina glazbenog obrazovanja članova je različita: mlađi imaju završenu osnovnu glazbenu školu ili je još pohađaju, nekolicina pohađa i srednju glazbenu školu a stariji su vještinu stekli putem tečaja i godina praktičnog muziciranja.

Orkestar nastupa na području Primorsko- goranske županije, u drugim dijelovima Republike Hrvatske i u inozemstvu, na različitim manifestacijama i u različitim prigodama.

Uz orkestar su u 90′-tim do 2003. djelovale i jedine mažoretkinje u Gorskom kotaru. Od 2003. mažoretkinje su bile samostalne i s njima se surađivalo do prestanka njihovog djelovanja. Od 2005. do 2010. surađivali smo sa Glazbom Grada Čabra kako bismo i jedni i drugi održali svoju tradiciju te smo sve koncerte održavali zajedno pod nazivom ”ZDRUŽENI GORANSKI OREKSTAR VRBOVSKO- ČABAR”. Od jeseni 2010. suradnja je zbog objektivnih razloga prestala te od tada djelujemo samostalno.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva: Zdravko Mihelčić, dipl. ing. šumarstva

Predsjednik orkestra: Šimun Dujmović, prof.

Dirigent orkestra: Romano Hantih, mag. art. i glazbenik tubist.

Regionalno natjecanje orkestara, Ravna Gora 2012.

Regionalno natjecanje orkestara, Ravna Gora 2012.

Novi izgled orkestra 2015.

Novi izgled orkestra 2015.

Državno natjecanje, Novi Vinodolski 2015.

Državno natjecanje, Novi Vinodolski 2015.

Budnica za međunarodni praznik rada 1. svibnja 2015.

Detalj sa 24. Božićno- novogodišnjeg koncerta 2014.

Naša djeca, polaznici osnovne glazbene škole Ive Tijardovića iz Delnica sa profesorima

Naša djeca, polaznici osnovne glazbene škole Ive Tijardovića iz Delnica sa profesorima

Top