KONCERT ZA SV. NIKOLU

Uoči blagdana sv. Nikole biskupa, zaštitnika djece i mornara, u Osnovnoj glazbenoj školi Ive Tijardovića održan je prigodni koncert.

Na koncertu su nastupili učenici od 1. do 6. razreda na različitim instrumentima (gitara, klavir, flauta, ksilofon, …) izvevši skladbe koje su uvježbali sa svojim mentorima proteklih mjeseci. Brojna publika sačinjena od mnogih roditelja, braće i sestara i prijatelja uživala je u izvedbi malih zvijezda i zvjezdica koji su osvojili sve nazočne svojom ozbiljnošću i uloženom energijom u što bolju izvedbu. U sat vremena prezentiran je program u rasponu od jednostavnih skladbi za početnike do sve složenijih i težih za učenike viših razreda. Bilo je impresivnih izvedbi na klaviru, puhačkim instrumentima, a vjerojatno je većinu najviše oduševio mladi gitarist Marko Leskovar svojom izvedbom ”Varijacija Mignonnes” od J. K. Mertza.

Svi izvođači su primili i mali slatki poklon koji je sv. Nikola ostavio na svom putu do svakog dijeteta kako bi ga razveselio i nagradio za trud u školi i poklonjenu dobrotu bližnjima.

Top