NATJECANJA MLADIH GLAZBENIKA

U ožujku i travnju 2014. dva mlada Vrbovšćana, Tomislav Troha i Filip Dujmović, su nastupila na natjecanjima za mlade darovite glazbenike.

Regionalno natjecanje u Samoboru

U organizaciji Hrvatskog društva glazbenih pedagoga ove školske godine održana su diljem Hrvatske regionalna natjecanja sa selekcijom za državno natjecanje za glazbenike puhače.

13. ožujka 2014. u Samoboru je održano natjecanje za regiju sjeverne, središnje i istočne Hrvatske. Nastupilo je oko 15 mladih glazbenika među kojima i Filip i Tomislav u III. kategoriji, instrument saksofon (godište 1999.- 2002.)

Filip je učenik 1. razreda srednje glazbene škole u Karlovcu, a Tomislav učenik 6. razreda Glazbene škole Karlovac-odjeljenje Vrbovsko. neznatnom razlikom do prvog mjesta osvojio 2. nagradu.

 

Državno natjecanje u Samoboru

Državno natjecanje za III. kategoriju je održano 6. travnja 2014. također u Samoboru. U konkurenciji 5 najboljih saksofonista tog uzrasta Filip je osvojio 2. mjesto sa neznatom razlikom u odnosu na prvoplasiranog.

 

Lions grand prix 2014.

Tijekom travnja 2014. održano je međunarodno natjecanje za mlade glazbenike u dobi do 21. godine. Na izlučnim prednatjecanjima po regijama Sjever i Jug nastupio je Tomislav Troha. Plasirao se u polufinale koje je održano 25. travnja 2014. u Rijeci. Nažalost, nije uspio otići u finale među desetak ponajboljih mladih glazbenika, ali je svejedno u konkurenciji više od 50 mladih talentiranih glazbenika iz cijele Hrvatske i inozemstva ostvario izniman uspjeh!

Čestitamo našim mladim talentiranim glazbenicima na izuzetnom trudu i vrijednim rezultatima!

Top