25. BOŽIĆNO- NOVOGODIŠNJI KONCERT

U Vrbovskom smo 26. 12. 2015. održali tradicionalni 25. Božićno- novogodišnji koncert sa našim gostima, pjevačima iz Rijeke, g. Srđanom Depolom i Juricom Goja.

Ovogodišnji koncert je bio jubilarni jer se već od 1990. u kontinuitetu održava po 25. put, a također je bio i vrhunac proslave 105. rođendana našeg orkestra. Koncert smo održali u sportskoj dvorani u 18.00 sati pred brojnom publikom koja već tradicionalno u velikom broju dolazi na ovaj lijepi blagdanski koncert.

U skladu sa dugogodišnjom tradicijom prvi dio koncerta je bio u božićnom duhu a drugi dio u novogodišnjem raspoloženju. Naši gosti su na poseban način obilježili prvi dio koncerta. Mladi talentirani flautist i trenutno student solo pjevanja Jurica Goja otpjevao je uz orkestar svjetski poznatu božićnu pjesmu ”Adeste fideles” a drugi gost iz Rijeke, šansonjer Srđan Depolo, poznate latinoameričke i francuske božićne pjesme.

U srednjem dijelu koncerta Jurica Goja je uz pratnju vrsnog i talentiranog mladog pijanista iz Rijeke Matea Žmaka otpjevao tri pjesme po svom izboru: ”Caruso”, ”Samo jednom se ljubi” i domoljubnu pjesmu ”To je tvoja zemlja”. Svojim izvedbama je zaslužio ovacije domaće publike.

U drugom dijelu orkestar je izveo poznate zabavne pjesme kao npr. ”Jabuke i trešenje”, zatim skladbu ”Concerto d’Amore” za koju je dobio sjajne ocjene od žirija na državnoj smotri, splet latinoameričkih pjesama. Na kraju koncerta se predsjednik orkestra zahvalio svim partnerima i donatorima koji su u 2015. podupirali rad orkestra, osobito Gradu Vrbovskom, OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, OGŠ Ive Tijardovića iz Delnica te uručio prigodan dar saborskom zastupniku g. Željku Mirkoviću, gradonačelniku g. Draženu Mufiću i župniku p. Ivanu Androiću.

Koncert je završio simpatičnom izvedbom ”Radetzkog marša” i pjesme ”Always look on the brighte side of life”.

Zahvaljujemo se vjernoj publici na dobrovoljnom prilogu za nabavu opreme i svim ljudima dobre volje na potpori. Vidimo se dogodine… 🙂 Više slika na našoj Facebook stranici…

Top