27. SUSRET HRVATSKIH PUH. ORKESTARA

U subotu 8. lipnja 2013. naš orkestar je kao jedini predstavnik Primorsko- goranske županije sudjelovao na 27. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom. Ove godine smo se prvi puta u svojoj povijesti plasirali na neko državno natjecanje i susret kao što je bio ovaj. Organizator je Hrvatski sabor kulture.

U subotu je održan susret i natjecanje 11 orkestara iz svih dijelova Hrvatske u ”C” kategoriji, a u nedjelju 9. lipnja orkestara koji su se natjecali u ”B” i ”A” kategoriji.

Nakon skupnog muziciranja na trgu u centru Novog Vinodolskog izveli smo prijavljeni progam u Domu kulture pred tročlanim žirijem: Šime Vulelija (HR), Miro Saje (SLO) i Hari Zlodre (SLO). Bilo je to jedno zanimljivo i stresno iskustvo jer nam je to bilo privi put natjecati se na toj razini. Prema riječima stručnog žirija solidan smo orkestar koji zahvaljujući mladima koji čine većinu orkestra ima još puno prostora za napredak.

U večernjim satima nastupili smo i u Crikvenici na prekrasnom novouređenom trgu Stjepana Radića.

Ovdje možete pogledati letak hsk_27_puhaci_letak_web sa cjelokupnim programom 27. susureta hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom 2013.

Top