BOŽIĆNO- NOVOGODIŠNJI KONCERT 2018.

22. prosinca 2018. održali smo naš tradicionalni 28. Božićno- novogodišnji koncert u Domu kulture u Vrbovskom.

Kao i svake godine naš koncert je bio svojim sadržajem usmjeren na predstojeće božićno- novogodišnje blagdane. Uz nas na koncertu je nastupio i naš gost, mladi talentirani i svestrani umjetnik Martin Kutnar, finalist televizijskog showa ”Supertalent 2017. i nagrađivani glazbenik na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Posebnost ovogodišnjeg koncerta je bila i promjena vremena i mjesta održavanja u odnosu na dosta dugu tradiciju održavanja 26. prosinca u sportskoj dvorani. Odlučili smo promijeniti termin zbog suradnje sa susjednim orkestrom iz Ravne Gore s kojim surađujemo a koji duže od nas ima svoj Božićno- novogodišnji koncert 26. prosinca. Budući da imamo istog dirigenta i da dio naših muzičara nastupa i sa ravnogorskim orkestrom, bili smo na neki način i prisiljeni to napraviti. Za ovu godinu se pokazalo da je u jednu ruku dobro jer našim glazbenicima ne ulazimo u njihovo privatno vrijeme za vrijeme božićnih blagdana, ali smo zbog promjene termina ostali bez dijela publike, i to za 50 %, jer su građani navikli na prijašnji termin. S vremenom će se vjerojatno svi pomalo naviknuti na novi termin ili ćemo se možda vratiti s vremenom na stari. Vidjet ćemo… Što se tiče prostora, u Domu kulture nam je daleko lakše organizirati prostor za održavanje koncerta, a i Dom je sada solidno uređen i opremljen te ćemo naše koncerte ubuduće uvijek tu i održavati. Na neki način se orkestar ”vratio kući”.

Pred kraj koncerta naš predsjednik je dao kratki prikaz rada u 2018. godini te smo imali prigodno darivanje naših mladih glazbenika koji su uspješno dovršili osnovno ili srednješkolsko glazbeno obrazovanje. Sponzor ovogodišnjeg koncerta je bio Grad Vrbovsko kojem se zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji i potpori. 

Top