BOŽIĆNO- NOVOGODIŠNJI KONCERT 2021.

Orkestar je održao tradicionalni Božićno- novogodišnji koncert 18. 12. 2021. u Vrbovskom po prvi put sa online prijenosom.

Koncert je održan u Domu kulture u Vrbovskom, a uz orkestar su kao gosti nastupili Ivo i Vlasta Majić (gitara + vokal) te posebni gosti iz Splita- mandolinski kvartet ”Libertas”. Publika, ona prisutna u Domu i preko Facebooka, je mogla čuti i uživati u izvedbama različitih popularnih božićnih i zabavnih skladbi, što od strane orkestra, što od gostiju. Posebno ističemo izvođenje dvije skladbe koje je orkestar pripremao još 2020., ali ih zbog poznate epidemiološke situacije i restrikcija javnih okupljanja nije imao mogućnost prije javno izvesti: ”Heal the world” i ”Doors in concert”. Čitav program je pripremljen pod umjetničkim vodstvom dirigenta Denisa Kezelea i njegovog asistenta Ivana Mitrovića.

Mandolinski kvartet ”Libertas” je također bio posebnost ovog koncerta jer do sada u Vrbovskom nismo imali priliku čuti uživo ovako kvalitetne mandoliniste. Članovi ovog kvarteta su inače i članovi poznatog splitskog mandolinskog orkestra ”Sanctus Domnio”. Ove godine su kao kvartet prvi puta nastupili na natjecanju mandolinista u Imotskom i odnijeli prvu nagradu za svoj nastup. Ta činjenica samo po sebi dovoljno govori o kvaliteti i potencijalu ovog sastava.

Na koncertu smo promovirali i troje novih članova orkestra: Dora Despot (udaraljke), Sara Piteša (klarinet) i Lea Mamula (klarinet). Želimo im uspješnu i dugotrajnu karijeru unutar našeg orkestra!

Nakon prošlogodišnjih restrikcija zbog pandemije COVID-19 i nemogućnosti održavanja tog blagdanskog koncerta, ove godine su okolnosti dopustile da koncert održimo u prisutnosti vrlo malog broja publike, ali smo za sve ostale osigurali ONLINE prijenos preko Facebooka. Online prijenos je bio pun pogodak jer je koncert od dana održavanja u tjedan dana pregledalo, sa manje ili više pažnje, preko 1500 gledatelja. Možemo slobodno reći da je to do sada naš najposjećeniji koncert iako virtualnim putem.

Zahvaljujemo se svim prijateljima orkestra, našim obiteljima te glavnom sponzoru Gradu Vrbovskom. Čitav koncert možete poslušati na našoj profilnoj stranici ”Glazba Vrbovsko” na Facebooku.

Top