DRŽAVNO NATJECANJE ORKESTARA 2015.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 29. susret puhačkih orkestara Republike Hrvatske 13. i 14. lipnja 2015. Susret je prema već dugoj tradiciji održan u Novom Vinodolskom.

Nakon uspješne kvalifikacije za državni susret puhačkih orkestara Republike Hrvatske na regionalnoj smotri orkestara u Karlovcu, nastupili smo drugi dan susreta u ‘C kategoriji’. Izveli smo dvije skladbe: ”Concerto d’amore” (J. de Haan) i skladbu hrvatskog skladatelja ”Duet i finale iz opere Nikola Šubić Zrinjski” (I. pl. Zajc).

Od desetak orkestara u našoj kategoriji, po riječima stručnog žirija, dobili smo ocjene za ”zlatnu” sredinu- nismo najbolji ali pokazujemo iz godine u godinu napredak i porast kvalitete muziciranja. Lijepe riječi i poticaje dobili smo od člana žirija g. Mire Saje i g. Šime Vulelije.

Bila je to sjajna prezentacija našeg rada i naše lokalne zajednice na državnoj razini. Važno je istaknuti da nam je ovo bio treći uzastopni plasman na državni susret te da su brojni orkestri iz svih dijelova Hrvatske počeli prepoznavati naš rad i da iz godine u godinu postajemo sve vidljiviji na karti Hrvatske kao jedan mlad i kvalitetan orkestar. Osim na nastupu naš rad je prezentiran u programskoj knjižici koja je tiskana u više tisuća komada i snimljen na DVD nosaču te smo tako zvukom i slikom dostupni na različitim mjestima.

O susretu i sudionicima se može vidjeti na stranicama Hrvatskog sabora kulture.

Dirigent Romano Hantih

Dirigent Romano Hantih

Mladi- nova snaga našeg orkestra.

Mladi- nova snaga našeg orkestra.

Stručni žiri 2015.

Stručni žiri 2015.- Miro Saje, Šime Vulelija, Mladen Tarbuk

Top