FESTIVAL U JAJCU

U Jajcu je 8. lipnja 2019. održan 5. međunarodni festival puhačkih orkestara u organizaciji domaćeg orkestra/glazbe Jajce.

Za naš orkestar je ovo bilo drugo gostovanje u susjednoj Bosni i Hercegovini, a prvo gostovanje na ovom festivalu. Na festivalu je ukupno sudjelovalo 6 orkestara: Jajce, Livno, Vrbovsko, Daruvar, Travnik, Zenica. Mi i naši prijatelji iz Daruvara smo ”branili” boje naše domovine. Svi orkestri su se predstavili u defileu, zajedničkim muziciranjem i pojedinačnim nastupima u centru starog dijela grada. U tri sata programa moglo se čuti puno dobre glazbe i sjajnih izvedbi ovih vrlo različitih orkestara. Nakon programa uslijedilo je zajedničko druženje uz pjesmu do dugo u noć.

Sljedeći dan smo obišli grad i nadaleko poznato svetište sv. Ive (Ivana Krstitelja) u Podmilačju. Pokrovitelji ovog gostovanja su bili Grad Vrbovsko i Primorsko- goranska županija kojima se zahvaljujemo na pruženoj podršci.Bilo je to zanimljivo gostovanje i putovanje na kojem smo puno toga doživjeli i otkrili još jedan dio ljepote Bosne i Hercegovine te uspješno predstavili svoj zavičaj i domovinu.

« 1 od 2 »
Top