JESENSKI KONCERT KLASIČNE GLAZBE

Početkom jeseni održan je četvrti koncert klasične glazbe u sklopu koncertnog ciklusa ”Četiri godišnja doba”. Koncert je održan 17. 10. 2021. a gosti su bili Tajana Vukelić Peić (harfa), Helena Lucić Šego (mezzosopran) i Srđan Peić (horna).

Koncert je održan u večernjim satima u Izložbenom prostoru Grada Vrbovskog (gradska galerija) pred solidnim brojem građana koji su se odvažili i prepoznali povijesni trenutak u glazbenoj kulturi Grada Vrbovskog. Naime, koncerti harfe su inače iznimna rijetkost u ruralnim krajevima pa slobodno ovaj koncert možemo nazvati jedinstvenim i povijesnim.

U sat vremena publika je imala priliku uživati u izvedbi različitih skladbi domaćih i stranih autora, bilo u duetu harfe i pjevanja, bilo u solističkim nastupima. Kao gost iznenađenja, još jedna izuzetna rijetkost, uz pratnju harfe nastupio je hornist Srđan Peić koji je publici približio i otkrio ljepotu tog rijetkog instrumenta kojeg, nažalost, najčešće vidimo u velikim profesionalnim orkestrima.

Na kraju koncerta uz prigodne darove i zahvale domaćina, gostujući umjetnici su izveli poznatu pjesmu ”Amazing grace”. Pokrovitelji koncerta su bili Ministarstvo kulture, Grad Vrbovsko i orkestar. Zahvaljujemo se i voditeljici Gradske knjižnice ”Ivana Gorana Kovačića” na susretljivosti i suradnji oko prostora i uvjeta za održavanje koncerta.

Top