KONCERT U ROČU

U sklopu 28. međunarodnog susreta svirača dijatonskih harmonika u Roču 8. svibnja 2016. naš orkestar je održao koncert i kratku paradu.

Naš domaćin je bio ŽKUD ”Renato Pernić” iz Roča u sklopu kojeg djeluje i njihova limena glazba čiji umjetnički voditelj/dirigent je i naš dirignet g. Romano Hantih. Koncert smo zbog lošeg vremena održali ispred Doma kulture, ali se vrijeme popravilo te smo paradu odradili po planu do mjesta gdje se tradicionalno održava manifestacija harmonikaša.

Bio je to sjajan izlet u Istru u sklopu kojeg smo osim uspješnog nastupa posjetili Hum i Aleju glagoljaša. Naši domaćini su bili izrazito gostoljubivi te se nadamo da ćemo isti susret ponoviti i iduće godine.

Susret svirača dijatonske harmonike se održava pod nazivom ”Z armoniku v Roč” a cilj mu je održati tradiciju sviranja iste te potaknuti mlade da se zainteresiraju za taj instrument. Ovogodišnji susret je bio 28. po redu i iako ga je malo ”pokvarila” kiša i loše vrijeme dobro raspoloženje i uspješni nastupi sudionika nisu izostali.

Roč 2

Glazba Vrbovsko na ročkim ulicama

Hum 1

Sa izleta u Hum

Top