ORKESTAR SE KVALIFICIRAO NA DRŽAVNO NATJECANJE

21. travnja 2013. u Domu kulture u Vrbovskom održano je samostalno preslušavanje našeg orkestra za odlazak na državni susret/ natjecanje puhačkih orkestara Republike Hrvatske. Više na stranicama Hrvatskog sabora kulture!

U ime Hrvatskog sabora kulture, organizatora državnog natjecanja i susreta, orkestar je preslušao i ocijenio Robert Homen, dirigent Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba. Naš orkestar se natječe u ”C” kategoriji uz iznimnu dozvolu Hrvatskog sabora kulture budući da je orkestar inače svrstan u ”B” kategoriju. Razlozi nastupa u nižoj kategoriji su teška financijska situacija- samo 16.000,00 kn za cjelogodišnje djelovanje i pokriće svih mogućih troškova te iz istog razloga nemogućnost održavanja većeg broja probi. Također jedan od razloga je i nedostatak potrebne opreme za izvođenje programa u ”B” kategoriji.

Prema stručnoj ocijeni selektora orkestar zadovoljava kriterije te je preporučen za susret u Novom Vinodolskom. Selektor je izrazio žaljenje i zabrinutost što se jedino naš orkestar iz Primorsko- goranske županije natjecao za odlazak na državno natjecanje. Razlog je vjerojatno u novoj kategorizaciji i težini zadanog materijala.

Kako god, Vrbovšćani će prvi puta u 103 godine postojanja svoje ”limene” glazbe nastupiti na državnom natjecanju. Želimo im puno uspjeha!

Top