DAN ŠKOLE I ŠKOLSKO NATJECANJE

U Delnicama je 28. 3. 2019. svečanim koncertom proslavljen Dan OGŠ Ive Tijardovića. Koncert je održan u dvorani glazbene škole u 17.00 sati pred velikim brojem roditelja i učenika glazbene škole.

Koncert je istovremeno bio i vrhunac 11. školskog natjecanja koje je održano od 25. – 27. 3. 2019. Na natjecanju je sudjelovalo čak 52 učenika u više različitih kategorija. Natjecanje je bilo mješovito tj. u svakoj kategoriji su bili zastupljeni različiti instrumenti (puhački, žičani, instrumenti s tipkama- klavir, harmonika). Na završnom koncertu su nastupili samo učenici pobjednici tj. oni koji su dobili 1. nagradu u svojoj kategoriji. Učenike je ocijenio stručni žiri sastavljen od nastavnika i nastavnica glazbene škole a glavni kriteriji su bili razina tehničke izvedbe, intonacija, preciznost, dinamika te umjetnički dojam. Na kraju koncerta su svim učenicima dodijeljene nagrade – za osvojenu 1., 2. ili 3. nagradu na natjecanju.

Koncert je pokazao da škola raspolaže sa učenicima i nastavnicima koji mogu postići kvalitetne rezultate te da postoji potencijal za daljnji razvoj škole u smislu kvalitete poučavanja, vježbanja i redovitog rada od strane učenika. Iz područnog odjela Vrbovsko je sudjelovao prilično velik broj učenika te su gotovo svi postigli 1. nagrade što je odlična povratna informacija. Očito da na području Vrbovskog ima djece i mladih sa velikim glazbenim potencijalom, da nastavnici dobro rade, ali i da zbog kratke tradicije glazbenog obrazovanja i stereotipnih mišljenja o glazbi i glazbenoj umjetnosti nedostaje više poticaja i hrabrosti da se krene u avanturu daljnjeg glazbenog obrazovanja.

Top