GLAZBENA RADIONICA ZA PUHAČE I UDARALJKAŠE

Početkom listopada 2018. započela je sa radom glazbena radionica- igraonica za djecu i mlade koji žele naučiti osnove sviranja puhačkih i udaraljkaških instrumenata.

U radionicu je uključeno 13 djece i mladih, većinom mlađe dobi. Rezultat je to dobro odrađenog Dana kulturne baštine gdje se velik broj djece mogao po prvi puta neposredno susresti sa ovom vrstom instrumenata i doživjeti ljepotu muziciranja. Radionica- igraonica se održava svaki petak od 17.00 sati do 19.30. Organizirane su tri skupine: početnici od 17.00- 18.00 sati, udaraljkaši od 18.00- 18.45 sati i napredni učenici koji dolaze iz glazbene škole a početnici su u orkestru od 18.45- 19.30. Radionice vode Šimun Dujmović i Ivan Mitrović, a po potrebi će se uključivati dirigent, drugi članovi orkestra i nastavnci iz OGŠ Ive Tijardovića. Cilj radionice- igraonice je da djeca i mladi nauče osnove glazbenog pisma, upoznaju sve puhačke i udaraljkaške instrumente te da se kod njih probudi interes za formalno glazbeno obrazovanje u OGŠ Ive Tijardovića.

Veseli činjenica postojanja takvog interesa kod djece i mladih i nadamo se da će plodovi biti višestruko dobri te da će orkestar s vremenom dobiti nove članove. Radionica- igraonica je besplatna a pokrovitelj radionice je Odjel za kulturu Primorsko- goranske županije, program Razvoj publike.

Top