AKTIVNOSTI KROZ 2018.

U područnom odjelu OGŠ Ive Tijardovića u Vrbovskom odrađene su različite aktivnosti kroz cijelu 2018.

U veljači 2018. su predsjednik društva Šimun Dujmović i učenice Nina Heski (flauta) i Valentina Alinčić, zajedno sa ravnateljicom Ivom Radulović i prof. kalrineta Denisom Kezele, gostovali na radiju ”Gorski kotar” u emisiji ”Znanje je moć”. Ovdje možete poslušati cijelu emisiju. Učenici i nastavnici su govorili o glazbenom obrazovanju, predsjednik orkestra iz Vrbovskog o osnivanju glazbene škole u Vrbovskom, a ponešto se i sviralo!

U ožujku je održano školsko natjecanje na kojem su naši učenici postigli izvrsne rezultate. Izdvajamo Matiju Samsu, Luciju Dujmović, Denisa Božića i Valentinu Alinčić- sve I. nagrade. Čestitamo.

Svibanj je obilježila proslava 60. obljetnice OGŠ Ive Tijardovića. Svečana akademija- koncert je održana u ”Radničkom domu” u Delnicama, a na koncertu su nastupili bivši i sadašnji učenici glazbene škole. Bila je to sjajna prezentacija dugogodišnjeg rada jedine umjetničke škole na području Gorskog kotara.

Kraj školske godine 2017./2018. obilježili su završni ispiti, posjeti školama u Delnicama, Vrbovskom i Ravnoj Gori u svrhu motivacije upisa novih učenika u 1. razred. Iz područnog odjela u Vrbovskom petero učenika je završilo 6. razred te su tako stekli uvjete za upis u srednju glazbenu školu: Valentina Alinčić- klavir, Matija Samsa- saksofon, Antonija Kolarić- flauta, Aleksandra Ivković- flauta i Denis Božić- truba. Na srednjoškolsko glazbeno obrazovanje odlučila se jedino Valentina Alinčić koja je uspješno položila prijemni ispit i upisala 1. razred srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Želimo joj puno uspjeha!

Sjajan uspjeh je postigao i naš bivši učenik Tomislav Troha koji je uspješno završio 4. razred srednje Glazbene škole Karlovac i uspješno maturirao. Njemu posebne čestitke na upornosti i predanosti punih 10 godina. Nadamo se da će pronaći svoj glazbeni put i ostvariti svoje glazbene ambicije.

Početak nove školske godine 2018./2019. obilježen je odlaskom ravnateljice Ive Radulović sa ravnateljskog mjesta i izborom novog vodstva škole. Nova ravnateljica je postala Suzana Valković Brašnić, a do njezinog izbora školom je kao v.d. upravljao prof. Denis Kezele. Također je došlo do promjene dijela profesora zbog odlaska na nova radna mjesta u Rijeci ili Istri, te je novi učitelj klavira u područnom odjelu Vrbovskom Luka Lukačević, a zbog iznenadne smrti prof. Valentina Sklyarenka novi učitelj trube je Luka Horvat.

Trenutni broj učenika je 19, od toga samo dvoje učenika u prvom razredu. Nikad slabiji odaziv na upis unatoč izvrsnim uvjetima koje nudimo: sufinanciranje školarine, besplatno korištenje instrumenta i čak 100 % pokriće školarine za trubu! Nadamo se da će za iduću školsku godinu odaziv biti puno bolji, a u tu svrhu pokrenuta je i glazbena radionica- igraonica kako bi se djecu osnovnoškolskog uzrasta zainteresiralo za glazbeno obrazovanje i razbile neke predrasude i strahove o glazbenoj školi.

Top