GLAZBENO OBRAZOVANJE MLADEŽI

U listopadu 2014. započela je nova školska godina za učenike i učenice koji pohađaju osnovnu glazbenu školu.

Razlog kašnjenju je organizacijske naravi jer se promijenila ustanova koja izvodi program osnovnog glazbenog obrazovanja na području Grada Vrbovskog.

Novi partner u izvedbi projekta ”Glazbeno obrazovanje mladeži” od ove školske godine je Osnovna glazbena škola Ive Tijardovića iz Delnica. Dosadašnji partner Glazbena škola Karlovac je zbog objektivnih razloga sve učenike i područni odjel u Vrbovskom prepustila glazbenoj školi iz Delnica. Sve se odvilo uz suglasnost i podršku Odjela za školstvo, sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko- goranske županije. Važan partner u provedbi projekta je i OŠ Ivana Gorana Kovačića koja je uz suglasnost županije ustupila prostor za održavanje nastave.

U listopadu 2014. se započelo sa redovnom nastavom solfeggia te odabranog instrumenta. Svi postojeći programi su nastavljeni i popunjen je kadar. Daljnje glazbeno obrazovanje u školskoj godini 2014./15. je nastavilo 24 učenika i učenica.

Dio učenika je uoči Božića posjetio matičnu školu u Delnicama gdje su nastupili na blagdanskom koncertu i pokazali svoje postignuto umijeće muziciranja.

U prvim tjednima nove 2015. godine školu u Vrbovskom je posjetila i komisija iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koja je utvrdila postojanje uvjeta za održavanje nastave glazbene škole i registraciju područnog odjela OGŠ Ive Tijardovića u Vrbovskom.

 

 

Top