SKUPNO MUZICIRANJE

Od početka nove školske godine 2014./15. započeo je rad s najmlađim i onim nešto starijim članovima orkestra na njihovom umijeću skupnog muziciranja.

Ovaj oblik rada je zahtjevniji od pojedinačnog zbog većeg broja učenika različitog stupnja umijeća muziciranja- od početnika, preko jednogodišnjeg iskustva do više godišnjeg iskustva starijih učenika koji već pohađaju srednju glazbenu školu.

Glavni voditelj skupnog muziciranja je dirigent orkestra Romano Hantih, a njegov pomoćnik je Ivan Mitrović. U slučaju bolesti ili spriječenosti obojice, vježbu vodi voditelj glazbe.

Na skupno muziciranje posebno dolaze početnici, a posebno svi glazbenici zajedno. Pokusi se održavaju petkom navečer i subotom poslijepodne.

Kako bi imali što kvalitetnije materijalne uvjete, nabavljeni su novi stalci za note jer su stari već dali svoje i nije ih bilo dovoljno za ukupni broj svih članova. Sa novim stalcima muziciranje će biti olakšano jer su zbog svoje masivnosti stabilniji od starih i imaju veću ploču za držanje nota.

U skupno muziciranje je uključeno ukupno 22 djece i mladih, od kojih većina još uvijek pohađa glazbenu školu, a dio njih je završio svoje redovno obrazovanje.

Sve ostalo bitno za sviranje ipak ostaje na mladim muzičarima kojima želimo puno uspjeha u radu i skorim nastupima!

Ovaj program rada i ciljeve podržalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prihvaćanjem našeg plana i programa na natječaju za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje kojeg organiziraju i uz pomoć svojih partnera provode udruge u školskoj godini 2014./15. Zahvaljujući sredstvima MZOS-a za sada je nabavljena nova oprema (stalci i 2 B trube) a bit će podmireni i troškovi naših partnera te rad voditelja skupnog muziciranja.

Top