ONLINE GLAZBENO ŠKOLOVANJE

Školska godina 2019./2020. i nova 2020./2021. je prošla i prolazi u znaku pandemije COVID-19. Početkom veljače 2021. je započela normalna nastava uživo.

Kao i u svim ostalim granama obrazovanja tako je i glazbeno obrazovanje za vrijeme prve karantene te drugog zatvaranja najesen 2020. provođeno putem online platformi i aplikacija (Teams, Viber, What’s up,…).  Učenici su dobivali od svojih nastavnika vježbe za rad kod kuće te su se redovito čuli online ili telefonski. Takav način učenja je izazovan za redovne predmete kako što su hrvatski jezik ili matematika, a u glazbenoj školi je još izazovniji i teži. Učenici puno sporije napreduju, nedostaju tjedni satovi sa nastavnicima. Posebno je izazovno bilo odrađivati nastavu solfeggia.

Unatoč svega školska godina 2019./2020. je donekle uspješno završena ali bez školskih, regionalnih i državnih natjecanja. Zbog zdravstvenih razloga nisu održane niti uobičajene produkcije na kraju školske godine. U lipnju su bili upisi u 1. razred OGŠ ali je zbog nemogućnosti kvalitetne promocije interes bio vrlo slab. Upisao se samo jedan učenik na trubu. Početak nove školske godine 2020./2021. je donio novu nadu ali se vrlo brzo sve opet svelo na online nastavu. Svi nastavnici i učenici su u navedenim okolnostima dali svoj maksimum na što im svima treba čestitati. Na Facebook stranici orkestra možete pogledati pojedine snimke naših učenika koje su nastale za vrijeme online nastave u njihovom domu.

U područnom odjelu u Vrbovskom trenutno se glazbeno obrazuje 19 učenika u pet razrednih odjeljenja. Nadamo se da će povoljniji epidemiološki uvjeti i mjere dovesti i do trajne normalizacije rada.

Top