BOŽIĆNO- NOVOGODIŠNJI KONCERT

Tradicionalni 26. Božićno- novogodišnji koncert našeg orkestra je održan 26. 12. 2016. u sportskoj dvorani u Vrbovskom.

U skladu sa dobrom tradicijom koncert je bio podijeljen na dva dijela. U prvom dijelu koncerta publika je mogla čuti izvedbe poznatih i manje poznatih božićnih skladbi iz domaće i međunarodne tradicije. Posebna je bila izvedba pjesme ”Little drummer boy” koju je uz orkestar izvela gošća iz Rijeke, mlada i talentirana učenica srednje glazbene škole ”Ivan Matetić Ronjogv”, Tea Ban.

U drugom dijelu koncerta izvedne su različite skladbe domaćih i stranih autora, a posebno se izdvajamo solistički nastup mlade flautistice Terezije Dujmović koja je izvela solo na flauti u skladbi ”Adagietto za flautu” od Teda Hugensa te vokalnu izvedbu skladbe ”My heart will go on” koju je izvela Tea Ban uz orkestar.

Između prvog i drugog dijela održane su solističke točke naših mladih talentiranih glazbenica: Valnetina Alinčić, klavir i kvartet flauta OGŠ Ive Tijardovića (Nina, Samanta, Antonija, Aleksandra).

Umjetnički potpis ovogodišnjeg koncerta pripada dirigentu g. Romanu Hantihu i pomoćniku dirigenta g. Ivanu Mitroviću. Kao i svake godine publici se kratko obratio predsjednik orkestra g. Šimun Dujmović, zahvalio podupirateljima i sponzorima te uručio prigodne darove solistima i umjetničkim voditeljima.

Top