DAN GRADA VRBOVSKOG 2016.

U Domu kulture u Vrbovskom održana je svečana priredba za Dan Grada Vrbovskog 12. 3. 2016. Priredba se tradicionalno održava uoči proslave Dana grada koji se slavi svake godine 14. ožujka kao spomen na dobivanje povelje ”slobodnog kraljevskog trgovišta Vrbovsko” od habsburškog cara Josipa II. 1785.

Na priredbi su nastupili: folklorna skupina Moravice, zbor ”Gimpl” i glazbena skupina ”VitaNeo” iz Ravne Gore, zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, polaznici dječjeg vrtića ”Bambi” i naš orkestar.

Priredbu je otvorio gradonačelnik Grada Vrbovskog g. Dražen Mufić koji je nazočnoj publici i svim izvođačima zaželio sretan Dan grada.U prepunoj dvorani izveden je raznovrstan program koji je vodila diretkorica Turističkog ureda Grada Vrbovskog gđa Tanja Kušić a u kojem je svatko mogao pronaći nešto po svom ukusu. Svakako je sve nazočne oduševio nastup naših najmanjih građana, polaznika dječjeg vrtića ”Bambi”, kao i pojedinačne izvedbe sudionika programa. Bila je to i prigoda da se čuje nekoliko novih pjesma zbora OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko koje su izdane na CD-u pod nazivom ”Vrbovsko u srcu mom”.

5

Puhački orkestar DVD-a ”Vrbovsko”

4

Zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

3

Glazbena skupina ”VitaNeo”

1

Dječji vrtić ”Bambi”

Top