FESTIVAL U DARUVARU ”FLIG 2019”

Početkom rujna u Daruvaru je održan festival puhačkih orkestara ”FLIG 2019.” u organizaciji Grada Daruvara i Gradskog puhačkog orkestra Daruvar. Festival je održan u dva dana, 6. i 7. rujna, na trgu kralja Tomislava a nastupili su orkestri iz Daruvara, Vrbovskog, Čazme, Zagreba, Daruvarskog Brestovca i Končanice i Big band iz Bjelovara.

Naš orkestar je održao dva nastupa- koncertni u petak 6. rujna na glavnoj pozornici te promenadni u subotu 7. rujna na središnjem gradskom trgu. Ovo je bilo naše treće gostovanje u Daruvaru i kao uvijek bilo je vrlo lijepo. Domaćini su se opet pokazali kao odlični organizatori. Ostali orkestri su također imali po dva nastupa, a u subotu je u popodnevnim satima održano i predavanje i radionica o grupi Beatles i njihovoj glazbi.

U subotu 7. rujna 2019. u poslijepodnevnim satima na povratku prema kući svratili smo na državnu ergelu u Lipiku gdje smo razgledali konje i saznali povijest, sadašnjost i budućnost ove poznate ergele.

Sponzori našeg putovanja su bili Grad Vrbovsko i Primorsko- goranska županija kojima se i ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Top