GLAZBENA BUNDEVA 2019.

U sklopu 15. ”Bundevijade” održali smo 12. listopada 2019. reviju puhačkih orkestara odnosno ”4. Glazbenu bundevu” kako smo iz fore nazvali taj glazbeni događaj.

Uz naš orkestar ovogodišnji sudionici 4. Glazbene bundeve su bili orkestri iz Delnica i Vrha nad Laškim iz Slovenije. Svaki orkestar je izveo program u trajanju oko dvadeset minuta pred brojnom publikom i izlagačima. Konačno smo imali i voditelja programa u liku Davora Dretara Dreleta koji se srećom zadržao na festivalu vina, kruha i sira koji se događao u neposrednoj blizini pozornice! Nevjerojatno. Naši gosti iz Slovenije su doveli i male mažoretkinje koje su bili neplanirano slatko iznenađenje ovogodišnje revije.

Orkestri su se nastavili družiti u vatrogasnom domu gdje se dogodio nevjerojatan spoj glazbenika iz Delnica, Slovenije i Vrbovskog koji su spontano napravili bend i oduševili talentom i energijom. Sutradan su gosti iz Slovenije, koji su prespavali u učeničkom domu uz Moravicama, imali mali izlet u Ogulin pod stručnim vodstvom prof. povijesti Antona Samse a nakon nedjeljne Svete Mise su održali i kratki nastup ispred župne crkve u Vrbovskom.

Pokrovitelj ovog programa je Grad Vrbovsko kojem se zahvaljujemo na potpori. Zahvaljujemo se i Turističkoj zajednici grada Vrbovskog na kvalitetnoj organizaciji cjelokupnog programa i promidžbi.

Top