FESTIVAL U DARUVARU

Kao i prošle godine naš orkestar je nastupio na međunarodnom festivalu limenih glazbi ”FLIG” u Daruvaru 9. i 10. srpnja 2016. u organizaciji Gradske limene glazbe Daruvar 1922. i Grada Daruvara.

Festival je započeo u petak 8. srpnja na glavnom gradskom trgu  a završio u nedjelju prijepodne 10. srpnja 2016. promenadnim nastupima orkestara u Julijevom parku. Tijekom tri dana brojna publika je imala priliku uživati u izvrsnim izvedbama gostujućih orkestara: Big Banda Letohrad (Češka), Barcsi Varosi Fuvoszenekar (Mađarska), Gradske glazbe Petrinja i Puhačkog orkestra DVD-a Vrbovsko (Hrvatska). Uz gostujuće orkestre nastupio je i domaći orkestar i to četiri puta u tri dana (petak, subota i nedjelja). Orkestri su u subotu održali prijepodnevne nastupe u trajanju od 40 minuta te večernje nastupe u trajanju od 25 minuta. Na početku večernjih nastupa publika je imala priliku čuti nesvakidašnji performans seksteta trombona i uživati u zaista fantastičnim izvedbama svih orkestara. Vrhunac je bio nastup gostujućeg Big banda iz Letohrada iz Češke koji su prihvaćeni sa ovacijama, što zbog kvalitete sviranja što zbog češkog jezika koji nacionalna manjina u Daruvaru izuzetno njeguje. U nedjelju prijepodne održani su promenadni nastupi u Julijevom parku u centru Daruvara ispred glazbenog paviljona. Nastupili su orkestri iz Daruvara, Letohrada i naš orkestar.

Ovogodišnji ”FLIG” je bio uspješan drago nam je da smo mogli opet sudjelovati i prezentirati svoj rad. Kao i prošle godine naš posebni gost je bio trombonist Matthew Anderson iz Južne Karoline (SAD) koji je za vrijeme boravka u Daruvaru održao i radionicu te svirao sa mnogim orkestrima prenoseći svoje iskustvo profesionalnog muzičara. Zahvaljujemo se našim domaćinima na gostoprimstvu i veselimo se njihovom dolasku u Vrbovsko.

Izvor fotografija: Daruvarski portfolio i Facebook stranica orkestra

Barcs 1

Barcs Varos Fuvoszenekar (Mađarska)

Letohrad 1

Big Band Letohrad (Češka)

LGL Daruvar 1

Gradska limena glazba Daruvar 1922.

LGL Petrinja 1

Gradska limena glazba Petrinja

Vrbovsko 1

Puhački orkestar DVD-a ”Vrbovsko”

Sekstet trombona (6 svirača)

Sekstet trombona (6 svirača)

Top