PUTOVANJE U DALMACIJU

U razdoblju od 24.- 26. lipnja naš orkestar je posjetio prijateljske orkestre u Dalmaciji, u Skradinu i Vrpolju.

Bilo je to naše prvo putovanje u Dalmaciju nakon jako dugo vremena i to kod naših prijatelja u Skradinu i Vrpolje. Naši domaćini su nam uzvratili gostoprimstvo nakon njihovog boravka kod nas u siječnju ove godine kad smo zajednički održali koncert pod nazivom ”Zimska glazbena večer”. Ovo putovanje je bila svojevrsna nagrada mlađim članovima orkestra za sav trud koji su uložili tijekom zime i proljeća i također prilika za daljnje učvršćivanje veza s orkestrima iz Skradina i Vrpolja.

Ujutro 25. lipnja 2016., na Dan državnosti, smo zajedno sa Gradskom glazbom Skradin održali budnicu po Skradinu a nakon toga smo se uputili brodom u posjet Nacionalnom parku ”Krka”. Bio je to fantastičan izlet u jedan od bisera prirodnih ljepota Lijepe naše. Uvečer smo zajedno sa Gradskom glazbom Skradin i Puhačkim orkestrom Vrpolje održali ”Ljetnu glazbenu večer” na glavnom trgu u Skradinu ispred crkve Rođenja BDM. U programu dugom sat i pol svi orkestri su izveli izvrstan program koji je bio uvertira večernjoj utakmici između Hrvatske i Portugala. Koncert je bio i humanitarnog karaktera i sav prihod je bio namijenjen jednom mladiću iz Skradina koji živi u teškim životnim uvjetima i uz to ima zdravstvenih poteškoća. Uz gledanje utakmice domaćini iz Skradina su organizirali i zabavu uz sjajan bend iz Vodica.U nedjelju 26. lipnja 2016. posjetili smo otok Visovac i franjevački samostan te imali priliku čuti povijest tog kraja i  razgledati povijesnu zbirku u samostanu. Nakon toga uputili smo se do Šibenika gdje smo kratko razgledali staru jezgru grada i šibensku katedralu. Naše druženje smo završili u Vrpolju gdje su nam domaćini organizirali sjajan ručak i nakon toga poslijepodnevno kupanje u Bilicama.

Putovanje u Dalmaciju i prezentacija našeg orkestra i Grada Vrbovskog je više nego uspjela, jedino razočaranje je bila izgubljena utakmica od Portugala. Hvala našim domaćinima na predivnom gostoprimstvu te se veselimo ponovnom susretu u Vrbovskom. O našem putovanju i prezentaciji orkestra možete više vidjeti na našoj Facebook stranici.

Klapa ''Skradinke''

Ženska klapa ”Skradinke”

Nacionalni park

U nacionalnom parku Krka

Skradin Vrbovsko

Nastup našeg orkestra u Skradinu

Orkestar iz Skradina i Vrpolja

Orkestar iz Skradina i Vrpolja

Top