ZAVRŠENA GLAZBENA ŠKOLSKA GODINA

U lipnju je završena još jedna glazbena školska godina koja je svoj vrhunac dosegla na dodjeli svjedodžbi 30. lipnja 2016. u matičnoj školi u Delnicama.

Iz područnog odjela Vrbovsko OGŠ Ive Tijardovića još jedan razred više, jednu stepenicu više, svladalo je 22 učenika od kojih je dvoje dovršilo osnovno glazbeno obrazovanje u cijelosti. Terezija Dujmović (flauta) i Dorotea Žuteg (klavir) su uspješno završile 6. razred osnovne glazbene škole i time stekle uvjete za upis u srednju glazbenu školu ako to budu htjele. Svim učenicima i učenicama čestitamo, a osobito Tereziji i Dorotei, na uloženom trudu i uspješno položenim ispitima, na brojnim nastupima u školi i izvan nje, a puhačima čestitamo i na dodatnom trudu u skupnom muziciranju unutar domaćeg puhačkog orkestra s kojim su ostvarili velik broj nastupa u Vrbovskom i u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

Školsku godinu 2015./2016. smo započeli sa 24 učenika u četiri razredna odjeljenja (1., 3., 4. i 6. razred) a uspješno je do kraja došlo 22. Dvoje učenika su se ispisali tijekom školske godine. Dio učenika je sudjelovao na školskom natjecanju gdje su postigli lijepe nagrade (prve i druge nagrade), a osobito se istaknula Valentina Alinčić (klavir) koja je osim školskog natjecanja sudjelovala na smotri klavirista u Varaždinu i ostvarila čitav niz nastupa u školi i izvan nje. Dvoje učenika je sudjelovalo na smotri klarinetista u Glazbenoj školi Karlovac gdje su održane i radionice.

Troje učenika su pohađali tečaj trombona i baritona unutar puhačkog orkestra koji je vodio dirigent Romano Hantih. Njihovo daljnje učenje se nastavlja na jesen, ovisno o njihovoj volji i spremnosti na rad. Na jesen se namjerava motivirati još učenika viših razreda glazbene škole na pohađanje ovog tečaja.

U lipnju su održani i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole nakon održanih promotivnih koncerata u područnim školama i u matičnoj školi u Vrbovskom. Upisano je 8 novih učenika (3 klavir, 3 flaute i 2 klarineta). Ima još mjesta za saksofon, klarinet i trubu koju će orkestar sufinancirati u cijelosti.

Zahvaljujemo se podupirateljima ovog programa: Gradu Vrbovskom, Primorsko- goranskoj županiji, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH te našim partnerima OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko i OGŠ Ive Tijardovića iz Delnica

Svim učenicima i njihovim nastavnicima želimo ugodne ljetne praznike!

Smotra klarinetista

Smotra klarinetista u Glazbenoj školi Karlovac

Solfeggio

Detalj sa nastave solfeggia

Dan škole 3

Matija Samsa, koncert za Dan škole

Dan škole 4

Matej Milić, koncert za Dan škole

Dorotea i Terezija

Dorotea i Terezija, uspješno završena osnovna glazbena škola

Tečaj

Učenici tečaja trombona i baritona sa voditeljem

Top