GOSTOVANJE U LAŠKOM

U nedjelju 7. srpnja 2019. orkestri iz Vrbovskog i Delnica su kao združeni orkestar gostovali u Laškom (SLO).

Povod ovom gostovanju je bila proslava 10 godina djelovanja Vaške godbe Vrh nad Laškim u sklopu međunarodnog susreta orkestara pod nazivom ”Vse v Živo”. Na susretu je nastupilo više orkestara iz Slovenije a naš združeni orkestar Vrbovsko- Delnice je bio jedini iz Hrvatske. Susret je započeo kratkim defilom ulicama Laškog i zajedničkim izvođenjem triju skladbi ispred pozornice (Po dunajski cesti, Prijatelji ostanimo prijatelji i Kroz splitske kale). Nakon toga je svaki orkestar izveo program od oko 20 minuta koji je zaključio zajedničkim ispijanjem krigle piva dirigenta i domaćina te razmjenom prigodnih darova.

Susret je bio izvrsna prilika za zbližavanje orkestara iz Vrbovskog i Delnica što se nije nikada prije dogodilo. Prije samog gostovanja održana je samo jedna zajednička proba, ali oba orkstra sviraju sličan program tako da to nje bio problem. Unatoč nepovoljnih okolnosti pripremljen je odličan program koji je pod dirigentskom palicom Denisa Kezelea odlično zazvučao i sjajno primljen od publike u Laškom. Nadamo se i budućim dobrim suradnjama sa orkestrima iz našeg okruženja.

Pokrovitelji našeg zajedničkog gostovanja su bili Grad Delnice, Grad Vrbovsko i Primorsko- goranska županija. Zahvaljujemo im na pruženoj podršci i preporučamo se za neke nove zanimljive projekte.

D E C B

Top