LJETNI KONCERT KLASIČNE GLAZBE

U sklopu glazbenog ciklusa ”4 godišnja doba” komorni ansambl ”LE TRIO” održao je koncert uoči početka ljeta, blagdana Tijelova, Dana državnosti i međunarodnog dana glazbe.

19. lipnja 2019. u Domu kulture u Vrbovskom održan je drugi koncert klasične glazbe u nizu iz glazbenog ciklusa ”4 godišnja doba”. Ovaj put su gosti bili sjajni trio, kako i sam njihov naziv kaže, ansambl ”LE TRIO” iz Zagreba. Ansambl čine tri sjajne glazbenice: Iva Ljubičić Lukić- klavir, Marija Lešaja- sopran i Eda Rimanić- flauta. U programu od gotovo sat vremena ljubitelji klasične glazbe mogli su čuti sjajne izvedbe skladbi od L. Bernsteina, G. Huea, R. Wertheima, Papandopula, G. Faurea i ostalih stranih i domaćih autora ozbiljne glazbe. Za kraj koncerta su gosti poklonili i bis, jednu poznatu francusku šansonu. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Vrbovskog.

Realizacija ovog glazbenog ciklusa je dosada pokazala da u Vrbovskom ipak postoji publika koju zanima klasična glazba te da se kontinuiranim radom i upornošću ovakav program može dalje razvijati i donijeti lijepe plodove. Također se pokazuje i da se mora ozbiljnije poraditi na glazbenoj edukaciji svih naraštaja kako bi se navike slušanja glazbe i odabira glazbenih žanrova promijenile. Godine nesustavnog rada na tome i svođenja glazbe na najjednostavniju i isključivo komercijalnu glazbu pokazuju da je krajnje vrijeme da se krene u novom smjeru.

Top