LJETNI KONCERT KLASIČNE GLAZBE

U petak 9. 7. 2021. održan je treći koncert klasične glazbe u sklopu koncertnog ciklusa ”Četiri godišnja doba” a nastupili su mladi hrvatski umjetnici Ivo Tikvica (klarinet) i Domagoj Gušćić (klavir).

U trajanju od sat vremena umjetnici su izveli niz klasičnih djela za klarinet i klavir te za klavir i klarinet solo. Brojna publika, čak 40 posjetitelja, je uistinu uživala u izvedbama gostujućih umjetnika koji su ozbiljnim pristupom i sa istinskim žarom izveli planirani program. Koncert je bio u znaku humanitarne akcije za brojnu djecu obitelji Majić iz Vrbovskog. Humanitarna akcija ima za cilj skupiti sredstva za kupnju jednog kvalitetnog osobnog računala za školovanje njihovih 9 djece, a osobito iz razloga što se obrazovanje u ovom vremenu koronavirusa najčešće vrši kroz nastavu na daljinu. Publika je skupila 1.620,00 kn, a goranska firma ”MikroGoran” d.o.o. je donirala jedan kvalitetan ekran, novu tipkovnicu, miš i zvučnike. Vjerujemo da će do kraja ljeta biti skupljen i preostali iznos potreban za kupnju najvažnijeg dijela računala ili će neka od firmi koja se bavi prodajom informatičke opreme pokriti razliku do punog iznosa.

Naši umjetnici su čitav program izveli potpuno besplatno što je rijetkost te im se ovim putem zahvaljujemo u ime orkestra i obitelji Majić. Također se zahvaljujemo i Gradu Vrbovskom koji nam je donirao besplatno korištenje dvorane Doma kulture u Vrbovskom.

Top