KLAVIRSKI KONCERT

Na prvi dan ljeta i međunarodni dan glazbe 21. 6. 2021. u Vrbovskom je održan klavirski koncert na kojem je nastupio vrsni hrvatski pijanist Karlo Ivančić.

Koncert je održan u Domu kulture u Vrbovskom u večernjim satima u skladu sa najnovijim epidemiološkim mjerama. Vjerojatno zbog straha od zaraze publika je bila vrlo malobrojna: svega 8 osoba! Koncert je imao i humanitarni karakter jer se skupljao dobrovoljni prilog za obnovu ”Hrvatskog doma” u Petrinji a koji je dosta oštećen u nedavnom potresu. Za navedenu svrhu skupljeno je 580,00 kn koje su uplaćene na žiro-račun ”Hrvatskog doma”. Umjetnik je u programu u trajanju od sat vremena izveo za publiku vrlo pitak koncert interpretirajući poznata djela F. Chopina koja su korištena u filmu ”Pijanist”, a osobit naglasak je bio na izvedbi monumentalnog djela ”Slike s izložbe” ruskog skladatelja M. P. Musorgskog.

Bio je to jedan od prvih ovogodišnjih koncerata u vremenu restrikcija bilo kakvih javnih događanja a koje su donesene zbog smanjenja širenja zaraze COVID-19. Nadamo se da će se pronaći bolja rješenja koja bi omogućila umjetnicima i umjetničkim društvima javne nastupe te publici da na istima sudjeluje. Koncert je održan uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Vrbovskog kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Top