ZIMSKA GLAZBENA VEČER 2016.

U prvim danima godine održali smo ”Zimsku glazbenu večer” u Domu kulture, 9. siječnja 2016. s početkom u 18.00 sati.

Povod održavanju ovog koncerta je bilo gostovanje Puhačkog orkestra iz Vrpolja i Skradina (Dalmacija) točnije puhačkog orkestra KUD-a ”Vrpoljac” i Gradske glazbe Skradin. Ove dvije glazbe djeluju oko godinu dana kao jedinstven orkestar jer zajedno imaju dovoljan broj potrebnih glazbenika i instrumenata za pravi zvuk orkestra i kvalitetno izvođenje koncertnog programa.

Naši gosti su došli u petak 8. siječnja 2016. i napunili planinarski dom ”Kamačnik” i tri privatna apartmana. Bio je to prvi pravi turistički vikend u 2016. i najbolji početak rada nedugo otvorenog planinarskog doma. U subotu su naši gosti obišli Vrbovsko, klizali na ledu u Delnicama a navečer skupa s nama održali prekrasan zajednički koncert u Domu kulture u Vrbovskom. Koncert je trajao gotovo dva sata ali publici koja je došala u dosta malom broju (svega 70-ak osoba) još nije bilo dosta. Vrhunac koncerta je bilo zajedničko izvođenje skladbe ”Instant concert” uz ovacije publike.

Kako je sve izgledalo najbolje možete vidjeti na brojnim slikama na našoj Facebook stranici jer slike govore više od riječi. Posebno se zahvaljujemo Gradu Vrbovskom na besplatnom korištenju Doma kulture i gradonačelniku g. Draženu Mufiću koji je naše goste počastio vinom u bistrou ”Kamačnik”. Također se zahvaljujemo Rolandu Štefancu i Davorinu Dujmoviću na snimljenim i objavljenim izvedbama.

Jedini nedostatak je bilo loše vrijeme, magla i kiša, koje je do nedjelje otopilo gotovo sav snijeg. Kako god, bitno je da se naše prijateljstvo unatoč tome učvrstilo i proširilo. Nadamo se skorom uzvratnom posjetu…

Top