VIOLINISTIČKI KONCERT

U srijedu 20. siječnja 2015. u 16. 00 sati u holu OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko održan je violinistički koncert mladog riječkog umjetnika Mateja Mijalića.

Koncert je organizirala Osnovna glazbena škola Ive Tijardovića iz Delnica za sve učenike područnog odjela u Vrbovskom. Bila je to sjajna prilika da djeca iz Vrobvskog i njihovi roditelji uživo čuju vilinu u svojoj sredini i susretnu se sa glazbenom literaturom napisanom za taj popularan i lijep instrument.

Matej Mijalić je učenik 1. razreda srednje glazbene škole ”Ivan Matetić Ronjgov” iz Rijeke. Sa svojih 15 godina starosti ostvario je značajne uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima te ostvario lijep niz nastupa u Rijeci i drugim dijelovima Hrvatske. Nastupio je uz pratnju klavira koju je izvela njegova majka Jelena Barbarić Mijalić, inače i nastavnica u istoj glazbenoj školi.

Iako je odaziv publike bio mali, ako izuzmemo učenike i nastavnike glazbene škole, oni koji su bili prisutni doista su mogli doživjeti vrsno muziciranje i posebnu atmosferu koju stvara zvuk violine i klavira zajedno. Ovo je bio jedan od niza koncerata koje će ovo dvoje umjetnika održati prije finalnog koncerta u Guvernerovoj palači u Rijeci. Gostima je prigodan poklon (suvenire i turističke promidžbene materijale) uručio domaći g. Šimun Dujmović koji se na taj način zahvalio glazbenoj školi i gostima na održanom koncertu.

1

Matej Mijalić, violina Jelena Barbarić Mijalić, glasovir

Publika (učenici, nastavnici i dio roditelja)

Publika (učenici, nastavnici i dio roditelja)

2

U zanosu muziciranja…

Top