ZIMSKA GLAZBENA VEČER 2017.

Na Sveta tri kralja, 6. 1. 2017., održana je organizaciji našeg orkestra 2. zimska glazbena večer u Domu kulture u Vrbovskom. Na tragu prošlogodišnjeg iskustva orkestar je i ove godine odlučio organizirati zimski koncert i učvrstiti započetu kulturnu suradnju sa orkestrima izvan Vrbovksog.

Posebni gosti su bili prijateljski orkestri iz Skradina i Vrpolja koji djeluju kao jedan orkestar. U trajanju od gotovo sat i pol izveden je sjajan koncertni program od strane gostiju i našeg orkestra. Poseban štih koncertu je dao simpatični skeč o skijanju i zimovanju u Vrbovskom kojeg su izveli Šimun Dujmović i Anton Samsa te vođenje programa od strane Šimuna Dujmovića. Ovogodišnja zimska glazbena večer je bila daleko posijećenija od prošlogodišnje što je znak da ovakvo događanje, početkom siječnja dok traje zimski odmor učenika, Vrbovskom treba. Koncert je završio sjajnom skupnom izvedbom koračnice ”Radetzky marsch” pod ravnanjem čak tri dirigenta!

Ovakvi susreti različitih orkestara su izuzetna prilika za napredovanje svih glazbenika i jačanje unutarnjih snaga u svakom orkestru, podižu motivaciju i daju poticaj, osobito mlađim članovima, na zauzetiji rad. Veselimo se uzvratnom posjetu u Skradinu i Vrpolju i prilici da promoviramo naš zavičaj u Dalmaciji. Zahvaljujemo se Gradu Vrbovskom na ustupanju Doma kulture za potrebe održavanja ovog programa.

Publika Skradin- Vrpolje Vrbovsko

Top