DAN KULTURNE BAŠTINE

U sklopu obilježavanja godine Europske kulturne baštine orkestar je 25. rujna 2018. organizirao u suradnji sa nastavnicima posjet svih učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko prostoru gdje orkestar djeluje te program upoznavanja sa svojom djelatnoštću.

Učenici svih osam razreda došli su u prostor vatrogasnog doma gdje orkestar održava vježbe i ima svoje sjedište te su u programu od 45 minuta imali priliku bolje se upoznati sa glazbenom tradicijom našeg zavičaja koja traje već punih 108 godina, čuti ponešto o pojedinim instrumentima i načinu njihivog sviranja, saznati informacije o aktivnostima orkestra kao što su gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, te dobiti uvid kako orkestar priprema izvođenje skladbi. Program je osmislio predsjednik orkestra Šimun Dujmović, moderator je bio dirigent Romano Hantih, a pojedini mladi glazbenici su predstavili instrument na kojem muziciraju. Najstariji član g. Juraj Šragalj je dao svoje osobno svjedočanstvo o ljepoti i smislu bavljenja glazbom u ovakvom društvu i potaknuo učenike da se i oni aktivno uključe i nastave ovu lijepu i dugu tradiciju.

Učenici su bili podijeljeni u tri grupe te je čitav program trajao od 08.00- 11.00 sati a na odlasku su dobili letak sa osnovnim informacijama o radu orkestra i pozivom da se putem anketnog listića prijave u glazbenu radionicu za puhačke instrumente i udaraljke.

Top