DONACIJA SAKSOFONA

Orkestar je 30. listopada 2012. donirao gimnaziji ”Bernardina Frankopana” u Ogulinu jedan stari saksofon. Saksofon je u ime orkestra predao prof. povijesti Anton Samsa kao član upravnog odbora i jedan od glazbenika sa najdužim stažem- čak punu 31 godinu, a primila ga je prof. glazbene kulture Katarina Bernik.

Saksofon će biti stavljen na zid u učionici za glazbenu kulturu i služit će kao ukras i kao glazbalo koje će nastavu glazbene kulture učiniti zornijom i interesantnijom. Nadamo se da će nekome od učenika biti i poticaj da nauči svirati ovaj lijepi instrument i da se priključi puhačkom orkestru u Ogulinu. Nikada nije kasno za učenje!

Saksofon je inače talijanske proizvodnje, marke ORSI MILANO, a orkestar ga je dobio 70-ih godina prošlog stoljeća kao već polovni instrument od vojne glazbe iz Beograda. Njegova starost sigurno prelazi 50 godina! Gdje je svirao prije toga i nakon što je došao u Vrbovsko, možemo samo pretpostavljati. Kako god, živi i dalje ali sada na zidu kao podsjetnik i poziv: možda bih mogao naučiti svirati baš taj instrument? Zašto ne?

 

Top