SUSRET ORKESTARA U MEDVODAMA

U nedjelju 11. 11. 2012. sudjelovali smo na međunarodnom susretu puhačkih orkestara u Medvodama.

Organizator ovog tradicionalnog susreta je Kulturno društvo pihalna godba Medvode. Ovaj susret organiziraju svake godine u studenom i na njega svake godine zovu druge orkestre. Ove godine su susret odlučili dignuti na međunarodnu razinu te su odlučili na susret pozvati jedan orkestar iz Hrvatske koji se nalazi blizu granice sa Slovenijom. Izbor je pao na nas iz Vrbovskog!

Susret je započeo okupljanjem orkestara u 12.00 sati te nastupima na otvorenom u pojedinim djelovima Medvoda i zajedničkim ručkom. U 15.00 sati započeo je pojedinačni nastup orekstara u sportskoj dvorani na Svetju u trajanju od 20 minuta. Nažalost, na nastup na otvorenom smo zakasnili zbog objetkivnih razloga, ali smo sve drugo odradili kako su ljubazni domaćini zamislili.

Uz naš orkestar i domaći orkestar iz Medvoda nastupili su Mladinska pihalna godba iz Pirana i Prekmurska godba Bakovci s mažoretkinjama. Na kraju pojedinačnih nastupa orkestara svi smo izveli tri zajedničke skladbe pod ravnanjem tri različita dirigenta: Military escort (Vojnička straža), Pozdravljena Slovenija i Dixi parade.

Naš orkestar je pod ravnanjem našeg dirigenta Borisa Kolarića izvedo slijedeći prijavljeni program:

1. The thunderer, J. Ph. Suosa

2. Medvjed Brundo, M. Poklepović

3. Saxophone jubilee, H. Evers

4. Summerock night, S. McMillan

5. Muppet show, J. Henson/S. Pottle

6. Croatia, M. Poklepović

Zahvaljujemo se domaćinima na gostprimstvu i čestitamo na fenomenalnoj organizaciji susreta. Nadamo se da ćemo ih u skoroj budućnosti moći ugostititi u Vrbovskom na nekom sličnom susretu.

Više informacija možete saznati na stranicama Godbe Medvode i njihovoj lokalnoj televiziji Medvode za koju smo dali poseban intervju.

Za kraj jedna zanimljivost: naš zadnji nastup u Sloveniji je bio prije 6 godina- 2006. u Metliki. Nadamo se da ćemo u budućnosti češće nastupati u ovoj predivnoj zemlji i družiti se sa našim ljubaznim susjedima. Pozdravljena Slovenijo!

Top