SEMINAR ZA DIRIGENTE

U subotu 26. listopada 2019. u Vrbovskom je održan seminar za dirigente amaterskih puhačkih orkestara u suorganizaciji Zajednice KUD-ova Primorsko- goranske županije i Hrvatskog sabora kulture.

Voditelj seminara je bio poznati slovenski dirigent Miro Saje, a na seminaru su sudjelovala tri dirigenta koji su se prijavili: Denis Kezele, Nikola Poljančić i Ivan Mitrović. Poziv za sudjelovanje je upućen svim orkestrima u Primorsko- goranskoj županiji kao i u ostalim županijama. Nažalost, osim ova tri nitko drugi se nije prijavio.

Seminar je održan u Domu kulture u vremenu od 10.00- 18.00 sati. Voditelj je jedan dio seminara odvojio za individualni rad sa dirigentima bez orkestra, a jedan dio je bio rad s orkestrom. Kako bismo dobili čim veći orkestar za ovu priliku smo spojili članove glazbi iz Delnica i Vrbovskog što se pokazalo izvrsnim rješenjem jer se dobila potreban broj glazbenika koji su popunili sve bitne dionice- klarineti, flaute, saxi, trube, tenori i baritoni, tuba i udaraljke.

Rad voditelja g. Saje  i dirigenata sa orkestrom je bio izvrstan te su na kraju svi bili na dobitku. Nadamo se da će se ovakav seminar održati i iduće godine jer se pokazalo da je moguće i da je korisno za orkestar. Zahvaljujemo se Gradu Vrbovsko koji nam je besplatno dao prostor Doma na raspolaganje čitavu subotu.

Top