PANOVA GLAZBENA STAZA

U lipnju ove godine Vrbovsko je dobilo novu atrakciju- glazbenu stazu koja je nazvana po grčkom božanstvu Pan kojeg su stari Grci častili kao boga polja, šuma, njiva i ljubitelja glazbe i ”najboljeg plesača” među bogovima.

Sadržaj staze su različiti i neobični instrumenti nastali u mašti i kreaciji Zorana Gojmerca, graditelja tradicijiskih glazbala. Neobičan i zanimljiv novi sadržaj je naišao na velik odjek u javnost kao nova turistička atrakcija. Ukupni troškovi projekta su gotovo dvjesto tisuća kuna prikupljeni iz različitih izvora.

Želimo biti provokativni: da li bi naš orkestar mogao dobiti takvo ulaganje u nabavu instrumenata koje koriste djeca Vrbovskog koja se trude uistinu razviti svoje glazbene talente a ne samo usput, onako turistički, udariti u gong ili glumiti riku jelena? Ili drugo pitanje: temeljitu obnovu orgulja u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka koje su na sigurnom putu da uskoro postanu samo lijep ukras, a upotrebljavaju se vrlo često? A njihova obnova ne košta ni pola iznosa uloženog u Panovu stazu, nezaobilaznu turističku atrakciju u ovom dijelu Hrvatske bez pravog hotela.

Svako ulaganje veseli, ali pitanje pravog tajminga ostaje visiti u zraku. O svemu više možete pročitati u solidnom članaku na T-portalu gdje možete vidjeti i kvalitetne fotke.

Top