OSKAR ZNANJA

U Zagrebu je 17. lipnja 2016. održana svečanost dodjele ”Oskara znanja” najuspješnijim učenicima na području umjetnosti u holu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ovogodišnji laureat je bio naš Filip Dujmović koji je osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju u disciplini saksofon, IV kategorija (do 18. godine starosti). Filip je inače završio 3. razred glazbene gimnazije, smjer saksofonist u klasi prof. Borisa Kolarića. Ovo nije Filipova prva titula državnog prvaka niti prvo državno natjecanje. Prvi puta je prvak bio 2010., a na državnom natjecanju je sudjelovao i 2014. kad je osvojio drugu nagradu. Nakon niza godina ovogodišnji uspjeh je bio potvrda kvalitetnog rada njega, njegovog mentora i korepetitorice prof. Ane Obrovac.

Osim uspjeha na državnom natjecanju, Filip je ostvario i odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima u Beogradu (1. nagrada) i Varaždinu (2. nagrada). Kao šećer na kraju bio je nastup sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OS HV u Karlovcu što mu je bilo na određeni način priznanje i otvaranje novog poglavlja u daljnjem glazbenom razvoju.

Nadamo se da će ovaj mladi umjetnik iz Gorskog kotara nastaviti uspješno svoje obrazovanje i ostvariti plodnu umjetničku karijeru.

Državno 2016.

Državno natjecanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Govor predsjednika HAZU

Pozdravni govor predsjednika HAZU ovogodišnjim laureatima

Top