BOŽIĆNO- NOVOGODIŠNJI KONCERT 2019.

Orkestar je 21. 12. 2019. održao tradicionalni 29. Božićno- novogodišnji koncert u Domu kulture u Vrbovskom s početkom u 19.00 sati.

Koncert je po drugi put za redom održan u prostoru Doma kulture u Vrbovskom što se pokazalo dobrim rješenjem jer prostor ima izvrsnu akustiku i prikladan je za sve vrste koncertnih/glazbenih aktivnosti. Orkestar je izveo program u trajanju od preko sat vremena koji se tradicionalno sastojao od božićnog i novogodišnjeg dijela. Ovogodišnja posebnost je bio nikad bogatiji božićni dio u kojem je izveden cijeli niz poznatih stranih i domaćih božićnih skladbi. Posebno treba izdvojiti nastup Tomislava Poljančića koji je uz pratnju orkestra otpjevao ”Tihu noć” i ”Danas se čuje”.

U središnjem dijelu koncerta nastupili su mladi domaći talentirani klaviristi: Lea Krakar, Maja Miličević, Petra Miličević i Valentina Alinčić. Zbog bolesti nije nastupio Filip Dujmović na saksofonu. Osim njih publici su predstavljeni i novi članovi orkestra: Karlo Kolarić (truba), Lori Kesić (klarinet), Laura Vrbanac (klarinet), Dora Despot (bubnjevi) i Ivo Majić (gitara). Predsjednik orkestra, koji je vodio program, je posebno istaknuo i članove orkestra koji su u 2019. godini završili osnovnu glazbenu školu u cijelosti: NIna Heski, Lucija Dujmović i Samanta Trbović.

Predsjednik se posebno zahvalio svim sponzorima i donatorima kroz 2019. među kojima se posebno ističu Grad Vrbovsko i Primorsko- goranska županija. U toj prigodi gradonačelnik g. Dražen Mufić je posebno pozdravio orkestar i nazočne građane te sve iznenadio neočekivanim poklonom: 5.000,00 kn za pokriće svih troškova koncerta i kao nagradu za ostale aktivnosti koje je orkestar imao u 2019.!

Pokrovitelj koncerta su bili: Grad Vrbovsko, pekara ”Mivit”, firzerski salon ”Ljilja” i mesnica Mladena Božića kojem se posebno zahvaljujemo za donaciju mesnih proizvoda kojima smo počastili sve članove na domjenku u vatrogasnom domu. Svima veliko hvala!

2 5 4

3

Top