KONCERT KLASIČNE GITARE

U sklopu ovogodišnjeg ”58. Goranovog proljeća” i dodjele nagrada mladim pjesnicima i književnicima gitarist Srđan Bulat je održao solistički koncert na klasičnoj gitari.

Proslava i dodjela nagrada mladim pjesnicima i njihovim mentorima je održana 21. 3. 2021. u Domu kulture u Lukovdolu, ali ove godine zbog pandemije u drugačijem obliku i sa značajno smanjenim brojem sudionika. Program je otvoren sa nekoliko prigodnih recitacija Goranovih pjesma te su proglašeni ovogodišnji dobitnici nagrada i priznanja za osnovne i srednje škole. Nakon toga je uslijedila nagrada za već dokazane mlade pjesnike i najbolju objavljenu knjigu poezije u 2020. godini. Nagrade je u ime stručnog žirija uručio predsjednik Odbora Goranovog proljeća Marko Pogačar. O nagrađenim pjesnicima i manifestaciji možete više pročitati na portalu Gorske novosti.

Nakon dodjele nagrada mladi i nagrađivani gitarist Srđan Bulat je izveo solistički koncert na klasičnoj gitari. O Srđanu i njegovoj djelatnosti možete više pročitati na njegovoj Facebook stranici. Ovaj koncert je realiziran u suradnji sa Puhačkim orkestrom i bio je prvi koncert klasične glazbe u 2021. Ako okolnosti dozvole, kroz godinu je planirano gostovanje još tri ansambla koji izvode klasičnu glazbu.

Pokrovitelji ovog kulturnog događaja su bili Ministarstvo kulture RH, Primorsko- goranska županija i Grad Vrbovsko.

Top